Danske kunstnere hylder næsten ukendt men afholdt rockorkester

 

Musikenthusiasten Lars Kjelfred har sammen med diverse sponsorer stået for planlægning og inspilningen af en højst overraskende hyldesteplade til det danske undergrundsband Escape Artists.

 

Hyldestalbums plejer at tilfalde kendte og gerne ældre kunstnere med et betydeligt og beundret  bagkatalog. Men det er nu alligevel lykkes musikbibliotekaren Lars Kjelfred at lokke en række danske musikere, der alle stort set er mere kendte end deres hyldestobjekt, i studiet for at fortolke sange fra Escape Artists’s bagkatalog. Navne som I Got You On Tape, Martin Hall, Jens Unmack og Iceage er blandt de medvirkende kunstnere. Lars Kjelfred regner med en udgivelsesdato i medio september i år.

 

Albummet der får titlen Presumed Missing Amongst The Ice Cold Waters Of Everyday Life udkommer på cd og som eksklusiv vinyl boks.

 

Som begrundelse for dette projekt udtaler Lars Kjelfred ”Det skylder jeg sgu både Escape Artists og de danske musikfans!”

 


STOP PRESS

 

Lars Kjelfred har netop meddelt at det er endelig er lykkedes ham at overtale to af de helt store bands fra slut-70erne/start-80erne til at medvirke på Escape Artists hyldestalbummet Presumed........... Det er ingen ringere end det originale Sods med Steen Jørgensen, Thomas Ortved, Knud Odde og ikke mindst og meget overraskende Peterpeter. Sods har valgt at fortolke det aldrig indspillede Escape Artists nummer Black Snow. Et nummer de har stiftet bekenskab ved nogle af de koncerter Sods spillede sammen med Escape Artists i de tidlige 80ere. Og som om det ikke var nok bliver selveste Kliche igen samlet til dette ene projekt. For første gang siden 1979 vil Lars Hug, Johannes Voss og Jens Valo mødes i et studie igen. Som ekstra krydderi vil Steffen Brandt medvirke på optagelsen. Det bliver første gang han er med Kliche i studiet, på trods af hans medlemskab af bandet i 1980-81. Kliches trommerslager Anders Brill afgik desværre ved døden i 2009. Hvem der overtager hans trommestol er endnu ikke offentliggjort.

 

 

A tribute to Escape Artists: Presumed Missing Amongst The Ice Cold Waters Of Everyday Life

 

I Got You On Tape - The Howl

Iceage - Stare

4 Guys From The Future - Life

Thulebasen - The Push

Ukendt Under Andet Navn - Fourteen

Bo Hr Hansen & Nils Lassen featuring Mogens Jacobsen - The Coming

De Efterladte - (Talking) The Voice (Blues)

Jens Unmack - My World

Fritz Fatal & Martin Hall - The Loneliness

Sods (Jørgensen/Odde/Ortved/PeterPeter) - Black Snow

Kliche (Hug,Voss, Valo, Brandt) - Red Cities/Kingdom Come

No God - The Pain

Svartbag - China